Zwemevent ‘Rondje Pampus’

Geplaatst op 22 augustus 2017

Op 27 augustus 2017 organiseert Het Blauwe Hart van Nederland voor de zesde keer ‘Rondje Pampus’. Recreatie- en wedstrijdzwemmers kunnen meedoen aan deze unieke openwatertocht in het Markermeer.

Zwemmen voor het goede doel

Zwemmen in open water is genieten van de vrijheid in het water, maar ook om de natuur te beleven. Het IJsselmeergebied als Blauwe hart van Nederland  is het grootste zoetwatermeer van West Europa en is een uniek natuurgebied. Een plek waar zwemmers, sportvissers, zeilers en andere recreanten volop van de rust en de ruimte kunnen genieten.

Dit jaar wordt er voor de zesde keer gezwommen rond het eiland Pampus, een spectaculair rondje voor recreatie- en wedstrijdzwemmers. De organisatie wil deelnemers laten beleven hoe fijn het is om in het open water te zwemmen, maar zij organiseert dit zwemevent ook om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur en de waarde van het schone, levende water.

Een deel van de opbrengst van het zwemevent wordt gebruikt voor onderzoek naar de meest optimale paai- en groeiplaatsen rond Marker Wadden. Dit onderzoek is van groot belang om zo de beste paai- en groeiplaatsen te creëren voor de vis.

Meedoen?

Kijk op www.hetblauwehart.org/zwemevent voor meer informatie.

Zwemevent 2017 zonder tekst

 

« Alle nieuwsartikelen

2 reacties

 1. Jamel Dirar

  Hallo redactie,
  Na het bekijken van de foto’s lijkt het me erg leuk om dit ook een keer te doen. de foto’s zien er erg leuk uit en het is toch ook een unieke locatie.
  Is het al bekent of er in 2018 ook een rondje Pampus word gehouden en zo ja wanneer?
  met vriendelijke groet,
  Jamel

  • Blije Vis

   Hoi Jamel

   Ik heb het even voor je nagevraagd en er komt op zondag 26 augustus een nieuwe editie van Rondje Pampus!

   Groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *