Waddenvereniging ontvangt €25.000 voor Vismigratierivier

Geplaatst op 30 november 2018

Gisteravond werd de tweede aflevering van het nieuwe televisieprogramma Ik Ga Op Reis En Ik Neem Mee…uitgezonden. Postcode Loterij-ambassadeur Caroline Tensen nam cabaretier en presentator Klaas van der Eerden mee naar het UNESCO werelderfgoed Waddenzee. Aan het einde van deze uitzending overhandigt Caroline namens de Postcode Loterij een extra cheque van €25.000 voor de Vismigratierivier aan de Waddenvereniging.

Vismigratierivier

De Vismigratierivier is één van de projecten die met steun van de Nationale Postcode Loterij wordt gerealiseerd. Door een gat in de Afsluitdijk en een kilometerlange getijdenrivier kunnen trekvissen straks weer vrij heen en weer bewegen tussen zout en zoet water. Trekvissen hebben dat nodig om op te groeien en zich voort te planten. In 2019 wordt gestart met de aanleg van de Vismigratierivier ten westen van de spuisluizen van Kornwerderzand. De Vismigratierivier ontving in totaal ruim 7 miljoen euro dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Terugkijken

Wil jij de aflevering van het televisieprogramma terugzien? Klik op deze link om de aflevering te bekijken.

« Alle nieuwsartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word Vriend van de Blije Vis!

Dankzij de Vismigratierivier kunnen vissen straks weer vrij zwemmen tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Steun dit unieke project door Vriend van de Blije Vis te worden!

Sluit je aan bij de school Blije Vissen en:

  • Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Vismigratierivier
  • Win toffe prijzen met online acties
  • Doe mee met exclusieve activiteiten
  • Ontvang 4x per jaar een Blije Vissen Brief (optioneel)

Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met ons privacybeleid.