Vissen krijgen de ruimte rond Nieuwe Waterweg

Geplaatst op 22 september 2017

Trekvissen krijgen de komende jaren meer mogelijkheden om via de Nieuwe Waterweg van zout naar zoet en andersom te trekken. Ook komt er op verschillende plekken langs de Nieuwe Waterweg meer beschutting en leefruimte voor vissen. Dat staat in een ‘Routekaart’ die afgelopen 18 september werd ondertekend door Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland, de hoogheemraadschappen van Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard en het waterschap Hollandse Delta.

Foto: Otto Cox
Foto: Otto Cox

“Vissen laten ons zien hoe het is gesteld met de waterkwaliteit. De meeste soorten gedijen alleen bij een goede waterkwaliteit. En ze moeten het binnenwater ongehinderd kunnen bereiken. Daar zetten wij ons als provincie graag voor in”, aldus gedeputeerde Rik Janssen, die namens de provincie Zuid-Holland de Routekaart ondertekende.

De Nieuwe Waterweg is voor trekvissen een belangrijke open verbinding tussen zoet en zout water. Tussen het zeewater en de poldergebieden zitten barrières zoals sluizen, dijken en gemalen. In het verleden zijn al aanpassingen gepleegd, zodat de vissen daar beter langs kunnen. De nieuwe afspraken gaan vooral over betere samenwerking tussen de waterbeheerders.

Bron: Provincie Zuid-Holland

« Alle nieuwsartikelen

2 reacties

 1. Peter Redactie

  Dat zou je goed nieuws kunnen noemen, ware het niet dat…
  … diezelfde overheid die zich hiervoor inspant nog immer vergunningen blijft uitgeven voor het vissen met staand want in ditzelfde gebied.
  Weet de ene hand dan niet wat de andere hand doet?

  • Jan Romeijn

   Is er wel eens iets gewoon GOED geregeld in dit land? We hebben binnen Europa diverse migratie en reïntegratie overeenkomsten en daar worden, met diezelfde staand want vergunningen, toch gewoon de derrière mee afgeveegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *