Vismigratierivier naar finale Making Waves

Geplaatst op 12 mei 2017

Arjan Berkhuysen Making Waves voorronde

Maandag 8 mei vond er bij Topsector Water de voorronde voor het evenement Making Waves plaats. Tijdens een zoet-zout tweedaagse hielden zes organisaties een pitch over hun innovatie. Arjan Berkhuysen, directeur van de Waddenvereniging, sleepte met zijn pitch over de Vismigratierivier de juryprijs in de wacht. Met deze prijs won Berkhuysen een ticket voor ‘Making Waves’ op 7 september 2017 op de Afsluitdijk. Hier mag hij de Vismigratierivier opnieuw presenteren aan nationale en internationale stakeholders, investeerders, technici, ondernemers, wetenschappers en beleidsmakers.

Juryrapport Vismigratierivier

De jury was vooral gecharmeerd van het integrale concept van de Vismigratierivier waarbij veel partijen met elkaar een project hebben opgezet dat nog niet eerder is gedaan. Arjan Berkhuysen over de voorronde: “Het voelde een beetje als een Voice of Holland wedstrijd, waarbij je je passie in een paar minuten zo goed mogelijk neer moet zetten. Een passie voor je favoriete project in dit geval. Bij de uitslag van de jury was ik eerlijk gezegd best zenuwachtig, want ik geloof zo sterk in dit project dat ik ongelooflijk zou balen als ik dat niet over had kunnen brengen. Een van de uitgangspunten van de Vismigratierivier is juist dat we mensen willen betrekken bij het onderwaterleven en inspireren om meer van dit soort projecten te gaan doen.” Naast een juryprijs is ook een publieksprijs uitgereikt aan Joost de Waard met Villagepump.

Making Waves

Het Ministerie van I&M organiseert samen met het Ministerie van EZ het evenement Making Waves op 7 september 2017 op de Afsluitdijk. Tijdens Making Waves komen zo’n zeshonderd mensen, die grotendeels worden uitgenodigd op basis van hun betrokkenheid en besliskracht op verschillende waterthema’s. Deze thema’s zijn naast Water ook Food & Health, Energy & Transport, Environment & Raw Materials, Innovative Society & Security. Making Waves is gebaseerd op een TED-x aanpak en is de Nederlandse voorronde voor een tweejaarlijks Europees evenement ‘Ideas from Europe’. Daarna krijgt het een vervolg in de Baltische staten om in het voorjaar van 2018, voor geheel Europa, afgesloten in Den Haag.

Vismigratierivier

Geen nieuwtje missen over de Vismigratierivier? Word dan Vriend van de Blije Vis

« Alle nieuwsartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *