Stem op de bot als symbool van Groningen

Geplaatst op 4 oktober 2016

De bot is op dit moment in de race om hét symbool te worden van de provincie Groningen. Samen met tien andere plant- en diersoorten strijdt hij om de titel: ‘Soort van Groningen’.

De provincie Groningen heeft samen met natuurorganisaties tien kanshebbers genomineerd: de blauwborst, de bot, de grauwe kiekendief, de groene glazenmaker, de paarse morgenster, de ruige dwergvleermuis, de steenbraam, de visdief, het vosje en de waterspitsmuis. De tien soorten staan voor het karakter, de schoonheid en de afwisseling van het Groninger landschap.

De bot hoort, volgens de provincie Groningen echt thuis in Groningen. Ze zien de bot als hét symbool van vismigratie in Groningen. Zo kan je de bot in diverse Groninger wateren terugvinden, zelfs tot aan de Groninger diepenring.

Top drie

Half oktober sluiten de stembussen, waarna er een top drie bekendgemaakt wordt. Een aantal scholen wordt gevraagd dan samen met natuurorganisaties de lijst verder uit te werken, waarna uiteindelijk de soort van Groningen bekend zal worden. Eén van scholen die op de winnende soort heeft gestemd wint bovendien 2000 euro voor een excursie naar de soort van Groningen. Voor die soort zelf is een geldbedrag van ruim 15.000 euro beschikbaar.

Stem op de bot!

De bot verstopt zich graag onder het zand. Maar wij zetten de bot graag in de schijnwerpers! De Vrienden van de Blije Vis steunen de bot natuurlijk in deze spannende verkiezing. Dus breng je stem uit op de bot! Dit kan tot 15 oktober via de website van de provincie Groningen

« Alle nieuwsartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word Vriend van de Blije Vis!

Dankzij de Vismigratierivier kunnen vissen straks weer vrij zwemmen tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Steun dit unieke project door Vriend van de Blije Vis te worden!

Sluit je aan bij de school Blije Vissen en:

  • Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Vismigratierivier
  • Win toffe prijzen met online acties
  • Doe mee met exclusieve activiteiten
  • Ontvang 4x per jaar een Blije Vissen Brief (optioneel)

Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met ons privacybeleid.