Record aantal zalmen in de Wye dankzij jarenlange investeringen

Geplaatst op 6 december 2016

Foto: Creative Commons / Stewart Black
Foto: Creative Commons / Stewart Black

Het gaat goed met de zalm in de Engelse rivier de Wye. Sinds het begin van dit jaar zijn er bijna 2000 zalmen geteld. De stijging is te danken aan jarenlange investeringen in het gebied.

9 miljoen

Overheidsinstanties, particulieren, beroeps- en sportvissers hebben de afgelopen 20 jaar ruim negen miljoen pond geïnvesteerd in diverse projecten. Om zo de rivier op een permanente en duurzame manier te herstellen.

Speerpunten: voldoende paaiplekken voor volwassen zalmen en veilige migratieroutes voor smolts. Smolts zijn jonge zalmen die naar zee trekken om daar volwassen te worden.  De projecten waarin werd geïnvesteerd stonden in het teken van:

  • Het verwijderen van dammen en stuwen
  • Het bouwen van vispassages
  • Het herstellen van paai- en leefgebieden
  • Het verbeteren van de waterkwaliteit

Succes

Sinds het begin van dit jaar zijn er 1665 zalmen geteld. Dat aantal ligt ruim 36 procent hoger dan in 2015 en zelfs 366 procent(!) hoger dan in 2002. In 2002 werden er namelijk maar 357 zalmen geteld en staat bekend als het slechtste vangstjaar ooit.

Sportvisserij

De Wye is de op vier na langste rivier van het Verenigd Koninkrijk. Een deel van de rivier dient als grens tussen Engeland en Wales. De Wye is altijd al populair geweest onder sportvissers. De rivier is grotendeels onvervuild en wordt daarom gezien als één van de beste zalmvisplekken van het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment komen er dan ook sportvissers vanuit de hele wereld naar deze rivier om te vissen.

 

« Alle nieuwsartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *