Leuke vangst voor leerlingen It Klimmerblêd

Geplaatst op 12 mei 2017

Een leuke vangst voor de kinderen van basisschool It Klimmerblêd. Tijdens het zegenvissen, een onderdeel van het educatieve scholenprogramma, vingen zij een jonge houting!

18422184_810077379146740_5369192648933917743_o
Foto: Teddy Dolstra

Op zoek naar de Blije Vis

‘Op zoek naar de Blije Vis’ is een educatief programma voor leerlingen uit de hoogste groepen van de basisschool en bestaat uit een binnen- en een buitenactiviteit. Het programma staat in het teken van de toekomstige Vismigratierivier. De Vismigratierivier is een uniek natuurproject dat er voor zorgt dat trekvissen weer 24/7 tussen de Waddenzee en het IJsselmeer kunnen zwemmen. Door de bouw van de Afsluitdijk in 1932 hebben ze dat tientallen jaren niet gekund. Dit heeft grote gevolgen gehad voor de natuur in het IJsselmeer en de Waddenzee.

 

Pilot

Het huidige scholenprogramma is een pilot. De komende weken wordt het programma in samenwerking met Groen Doen, netwerk voor Natuur- en Milieueducatie in de Zuidwesthoek van Fryslân op diverse basisscholen in de gemeente Súdwest-Fryslân getest. Aan de pilot doen ruim 20 scholen mee. De officiële start van het scholenprogramma is in 2018. Dan krijgt het een plek in het Afsluitdijk Wadden Center. De opening van het Afsluitdijk Wadden Center staat in het voorjaar van 2018 gepland.

Interesse

Wil je meer informatie ontvangen over het scholenprogramma ‘Op zoek naar de Blije Vis’? Stuur dan een e-mail naar info@vriendenvandeblijevis.nl Wij nemen vervolgens contact met je op!

Kinderen kijken toe bij het zegenvissen
Foto Henk Postma

 

« Alle nieuwsartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *