Hoogste punt bouw Afsluitdijk Wadden Center bereikt

Geplaatst op 19 september 2017

IMG_8305

Een mijlpaal bij de bouw van het Afsluitdijk Wadden Center: het hoogste punt is bereikt.

Afsluitdijk Wadden Center

Het Afsluitdijk Wadden Center wordt straks hét startpunt voor jouw bezoek aan de Vismigratierivier. En er valt nog veel meer te zien en beleven! Zo kunnen bezoekers exposities bekijken over de ontstaansgeschiedenis en toekomst van de Afsluitdijk, maar ook meer leren over het IJsselmeer, de Waddenzee, trekvissen en natuurlijk de Vismigratierivier. Daarnaast vormt het dak van het beleefcentrum een panoramapunt met mooie uitzichten over het landschap!

Het ontwerp is geïnspireerd op een vorm die in de natuur veel voorkomt, een zeshoek. Dirk Jan de Rouwe van Dijkstra Draisma (bouwer beleefcentrum): “Weinig mensen weten dat het zeshoekige basalt van nature deze vorm al heeft en ook waterschuim heeft deze vorm als je het onder een microscoop bekijkt. Naast de bijzondere vorm scoort het gebouw bijzonder hoog als het gaat om duurzaamheid zowel wat betreft het zeer lage energieverbruik als de gebruikte materialen”.

Medewerkers van Dijkstra Draisma en de provincie Fryslân vieren dat het hoogste punt is bereikt
Medewerkers van Dijkstra Draisma en de provincie Fryslân vieren dat het hoogste punt is bereikt

Planning

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen wordt het gebouw eind 2017 door Bouwgroep Dijkstra Draisma opgeleverd, waarna exploitanten Bert Kranendonk en Theo op de Hoek de inrichting voor hun rekening nemen. In maart 2018 gaat het Afsluitdijk Wadden Center open voor publiek.

Klik hier voor meer afbeeldingen van het Afsluitdijk Wadden Center 

 

« Alle nieuwsartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *