Eerste paal Afsluitdijk Wadden Center in de grond

Geplaatst op 30 mei 2017

Winnend ontwerp beleefcentrum
Afsluitdijk Wadden Center

Gedeputeerde Klaas Kielstra van de Provinsje Fryslân heeft dinsdagmiddag de eerste paal geslagen voor het beleefcentrum op de Afsluitdijk. Het Afsluitdijk Wadden Center wordt straks hét startpunt voor jouw bezoek aan de Vismigratierivier. En er valt nog veel meer te zien en beleven!

Zo kunnen bezoekers exposities bekijken over de ontstaansgeschiedenis en toekomst van de Afsluitdijk, maar ook meer leren over het IJsselmeer, de Waddenzee, trekvissen en natuurlijk de Vismigratierivier. Daarnaast vormt het dak van het beleefcentrum een panoramapunt met mooie uitzichten over het landschap!

Het ontwerp is geïnspireerd op een vorm die in de natuur veel voorkomt, een zeshoek. Dirk Jan de Rouwe van Dijkstra Draisma (bouwer beleefcentrum): “Weinig mensen weten dat het zeshoekige basalt van nature deze vorm al heeft en ook waterschuim heeft deze vorm als je het onder een microscoop bekijkt. Naast de bijzondere vorm scoort het gebouw bijzonder hoog als het gaat om duurzaamheid zowel wat betreft het zeer lage energieverbruik als de gebruikte materialen”.

Klik hier voor meer afbeeldingen van het Afsluitdijk Wadden Center 

Planning

De werkzaamheden aan de buitenruimte waren vorig jaar al gestart. De afrit bij Kornwerderzand is verlegd en rond de zomer volgen de parkeerplaatsen, wandelpaden en aanlegplaatsen. De exploitanten Bert Kranendonk (Kexcom) en Theo op de Hoek (Vigilante Makkum) nemen de inrichting en straks de exploitatie voor hun rekening.

Bouwer Dijkstra Draisma maakte een mooi filmpje over het slaan van de eerste paal

« Alle nieuwsartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *