De Blije Vis duikt op in Maine

Geplaatst op 15 juni 2016

Op de Wereldvismigratiedag lanceerde gedeputeerde Johannes Kramer in Washington de Happy Fish / Blije Vis©. De lancering was de start van een wereldwijde campagne. De Blije Vis is het internationale symbool voor vismigratie. Komend jaar reist de Blije Vis door de Verenigde Staten, om daar langs te gaan bij projecten die ‘echt’ iets betekenen voor de visstand en gezonde rivieren. Gisteren werd de Blije Vis tentoongesteld bij de officiële opening van een grote vispassage in de Penobscot river (Maine).

Penobscot River Restoration Project

De vispassage, een natuurlijke bypass, is het slotstuk van een grootschalig project om de rivier weer vrij te maken van obstakels.

Het project startte ongeveer 16 jaar geleden. Sindsdien zijn er 3 grote dammen weggehaald en er zijn waterkrachtcentrales verplaatst naar andere delen van het stroomgebied, waar ze minder schade toebrengen. In totaal is er bijna 1200 km aan rivier vrij gemaakt! Een tof project, dat voor een heleboel Blije Vissen zal gaan zorgen!

Wil je meer lezen over het Penobscit River Restoration Project? Neem dan een kijkje op deze site.

« Alle nieuwsartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word Vriend van de Blije Vis!

Dankzij de Vismigratierivier kunnen vissen straks weer vrij zwemmen tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Steun dit unieke project door Vriend van de Blije Vis te worden!

Sluit je aan bij de school Blije Vissen en:

  • Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Vismigratierivier
  • Win toffe prijzen met online acties
  • Doe mee met exclusieve activiteiten
  • Ontvang 4x per jaar een Blije Vissen Brief (optioneel)

Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met ons privacybeleid.