Afsluitdijk Wadden Center opent deuren voor publiek

Geplaatst op 21 februari 2018

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart is het feest op de Afsluitdijk. Dan opent het Afsluitdijk Wadden Center haar deuren voor publiek. Bezoekers kunnen van 11.00 tot 17.00 uur genieten van een geweldig natuur-dagje-uit waarbij in en rond het Afsluitdijk Wadden Center van alles is te doen.

Afbeelding van het Afsluitdijk Wadden Center
Afsluitdijk Wadden Center

Afsluitdijk Wadden Center

Het Afsluitdijk Wadden Center biedt bezoekers een totaalbeleving over Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de voor de wereld unieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en niet te vergeten de vele verhalen van de Afsluitdijk zelf. Bezoekers krijgen niet alleen een levendig en interactief beeld van de omgeving, maar ook van de vele waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten die de komende jaren op en bij de Afsluitdijk worden gerealiseerd.

Programma

Tijdens het openingsweekend is er van alles te doen in en rond het Afsluitdijk Wadden Center. Zo worden er vanuit het beleefcentrum verschillende bootexcursies georganiseerd. Ga mee op pad naar het ‘toekomstige gat’ in de Afsluitdijk, doe een Zoet-Zout Safari of maak een plankton-trip op de Waddenzee. Ook zijn er tijdens de openingsdagen deskundigen aanwezig die jong en oud in lezingen en doe-activiteiten alles vertellen over vismigratie, onderwaternatuur en de Afsluitdijk.

In een grote tent bij het centrum kunnen kinderen genieten van een speciaal voor hen samengesteld programma waarbij ze langs allerlei leuke proefjes en spelletjes op gebied van (onder)waternatuur stempels verzamelen. De dag wordt muzikaal opgeluisterd met gezellige muziek van Swoolish, een dj-act die het beste van de muzikale goeie ouwe tijd brengt vanuit een uiterst sfeervol mobiel decor. En natuurlijk is het centrum en de prachtige horeca aan het IJsselmeer de gehele dag toegankelijk.

Aanmelden

Wil jij als eerste een kijkje nemen in het Afsluitdijk Wadden Center? Meld je dan snel aan voor de openingsdagen via www.afsluitdijkwaddencenter.nl/openingsweekend. Want vol = vol!

« Alle nieuwsartikelen

2 reacties

 1. Lex

  Leuk nieuws over het WaddenCenter. maar waar ligt het?

  • Blije Vis

   Hoi Lex. Het AWC ligt bij Kornwerderzand. Het adres is:

   Afsluitdijk Wadden Center
   Afsluitdijk 1c, 8752 TP
   Kornwerderzand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *